Organisatie

Het Radboudumc Alzheimer Centrum, opgericht in 2003, richt zich op ontwikkeling en onderzoek van ondersteuningsprogramma´s die de zorg hier en nu, en de kwaliteit van leven van patiënt en mantelzorger verbeteren.

Daarnaast draagt het onderzoek van het Radboudumc Alzheimer Centrum bij aan de fundamentele kennis over de ziekte van Alzheimer voor de patienten van morgen. Door de combinatie van onderzoek en patiëntenzorg kan zorginnovatie in onze organisatie zéér snel plaatsvinden.

Het Radboudumc Alzheimer Centrum is een samenwerkingsverband tussen diverse afdelingen binnen het Radboudumc.

+ Lees meer over de Organisatiestructuur

 

Patiëntenzorg
Bij het Radboudumc Alzheimer Centrum staan goede diagnostiek en patiëntenzorg hoog in het vaandel. Daarom wordt er op regionaal niveau samengewerkt met geheugenpoliklinieken van de niet-academische ziekenhuizen, huisartsen en verpleeg- en verzorgingshuizen.

Bovendien neemt het Radboudumc Alzheimer Centrum deel aan het Regionaal Dementie Netwerk Nijmegen (RNDN), om het overzicht te houden in de keten van beschikbare zorg en om innovatie op elkaar af te stemmen.

+ Lees meer over Patiëntenzorg

 

Wetenschappelijk onderzoek
Omdat er nog geen geneesmiddel is dat dementie kan voorkomen of genezen, is het belangrijk dat de kwaliteit van leven van patiënten en mantelzorgers waar mogelijk verbeterd wordt. Het Radboudumc Alzheimer Centrum ontwikkelt daartoe bijvoorbeeld ondersteuningsprogramma’s voor patiënten en mantelzorgers.

Naast patiëntgericht onderzoek levert het Radboudumc Alzheimer Centrum ook een belangrijke bijdrage aan fundamentele kennis middels onderzoek, dat zich zowel op vroegdiagnostiek als op het beloop van de ziekte richt.

+ Lees meer over het Wetenschappelijk onderzoek