Deelname onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek gaat niet zonder de vrijwillige medewerking van patiënten en gezonde proefpersonen.

Hieronder treft u onderzoeken aan waarvoor wij uw deelname kunnen gebruiken. Heeft u interesse om mee te doen? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

DEELNEMERS GEZOCHT

Veel oudere mensen bewegen niet genoeg, terwijl juist oudere mensen baat hebben bij beweging. Beweging is goed voor uw lichamelijke fitheid en gezondheid, maar lijkt ook goed te zijn voor uw denkvermogen en geheugen. Lichamelijke fitheid, denkvermogen en geheugen zijn belangrijk voor het zelfstandig kunnen functioneren. We weten dat bewegen zorgt voor minder geheugenachteruitgang bij gezonde ouderen door onderzoek dat de laatste jaren is gedaan. Of beweging ook bij ouderen met geheugenproblemen zorgt voor minder geheugenachteruitgang is minder onderzocht. Ook weten we niet welke vormen van beweging het meest succesvol zijn. Dit gaan wij onderzoeken door te kijken naar het effect van verschillende beweegprogramma’s op de lichamelijke fitheid, het denkvermogen en het geheugen van senioren.

 

Vanuit de afdeling geriatrie van het Radboudumc zijn wij gestart met twee verschillende bewegingsonderzoeken. Voor beide onderzoek zijn wij opzoek naar geschikte deelnemers:

Beweegonderzoek voor mensen met beginnende geheugenklachten

 • Beweegonderzoek voor mensen met meer dan beginnende tot matige geheugenklachten